Multimove

Vanuit onze handbalclub organiseren we iedere zaterdagochtend een bewegingsschool initiatief voor de allerkleinsten. We doen dit voor de groepen 3/4j en 5/6j. Ook kindjes die 7j worden tijdens het schooljaar zijn van harte welkom.

Bright Photo Collage

Wat is multimove?

Algemene ontwikkeling

Met ons bewegingsschool programma bieden we 3- tot 6-jarige kinderen een gevarieerd programma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

multimove

Fundamentele bewegingsvaardigheden

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de lessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen:

bewegingsschool[1]

Waar en wanneer vindt de bewegingsschool plaats?
We organiseren de bewegingsschool wekelijks van 9u tot 10u op zaterdagochtend. De bewegingsschool zal heel het schooljaar lopen, met uitzondering van de vakanties. In totaal zullen er ongeveer 30 lessen doorgaan.

Alle bewegingsschool lessen worden gegeven in de sporthal Appelaar in Muizen.
📍 Jan Frans van Geelstraat 1, 2812 Mechelen

Hoeveel kost het om mijn kind in te schrijven?
We rekenen 120 euro aan voor een seizoen. Stuur uw kind gerust een eerste les vrijblijvend om is kennis te maken. 

Is mijn kind verzekerd?
Uiteraard. Alle kinderen zijn verzekerd via onze sportclub. Dat geldt ook tijdens een eerste proefles.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind meedoen?
Dat hangt een beetje af van kind tot kind. Soms lukt dit al vanaf een leeftijd van 2.5 jaar. Kom gerust is een proefles proberen om te zien of uw kind er klaar voor is. 

Wie is de verantwoordelijke?
Jan de Laet is de bezieler achter dit iniatief. Zijn contactgevens vind je hier onder. Naast Jan zullen er nog een viertal andere begeleiders zijn om de bewegingsschool in goede banen te leiden.

Zijn jullie aangesloten bij multimove?
We zijn officieel aangesloten bij multimove Vlaanderen. We gebruiken het multimove lesmateriaal gebruiken en trachten hun doelen te behalen.

Word ik verwacht aanwezig te blijven terwijl mijn kindje multimove volgt?
Neen, dat is zeker niet nodig. Doe gerust waar u zich het beste bij voelt. We vragen ouders die blijven wel om even boven in de cafetaria plaats te nemen, we merken dat dat het voor de meeste kindjes gemakkelijker maakt om zich te concentreren. 

Vragen of interesse? Stuur een mailtje naar bewegingsschool@welta.be

Vermeld zeker al even de leeftijden van de kindjes die je zou willen inschrijven.